úterý 10. října 2017

A znáte tuhle?

Kdysi na vysoké mi jeden spolužák vyprávěl zážitek z tramvaje. Přišla za ním starší paní a důrazně ho požádala o uvolnění místa. Když jí na to odvětil, že ve voze je přece polovina prázdných míst, vysvětlila mu, že je to úplně jedno, protože on zrovna sedí na tom jejím místě, tak ať laskavě vypadne. Tehdy nám to přišlo hodně absurdní a lehce úsměvné. Prostě důchodci v Ostravě.
Teď už mi to zase tak vtipné nepřipadá.
A teď koukám, že se nám taky rozmáhá takový nešvar.
Znáte tu novou hru? Většina se s ní setkala na plážích. Jelikož se hra osvědčila a pravidla jsou jednoduchá, lze ji s malými obměnami hrát všude, kde jsou vhodné podmínky. Pro příklad si vezměme třeba aquapark.
Pravidla jsou následující a jestli chcete vyhrát, tedy uhájit si své, je třeba je dodržovat:
1. Jakmile přijdete do aquaparku, první věc, kterou je třeba udělat, je rozprostřít své ručníky a deky na lehátka. Pro větší efektivitu je dobré využít nejen ručníky, ale i matrace, dětské kruhy, potápěčské brýle, plavací křidýlka, piknikové košíky, flašky s pitím a další. Tady mají bezdětní malinko nevýhodu. Pokud máte opravdu jen ručník, aspoň jej rozprostřete co nejvíce, ať zabere pořádnou plochu. Není nutné se omezovat pouze na lehátka v počtu osob, chcete mít přece své soukromí a ne aby se na vás lepil někdo na vedlejším lehátku.
2. Při úkonu číslo jedna je třeba rozhodně ignorovat veškeré nápisy typu "nenechávejte na lehátkách své osobní věci a ručníky, pokud je zrovna nevyužíváte". Pokud jsou přímo na lehátku a tedy trochu viditelnější, využijte své prostorové schopnosti a zároveň s lehátkem přikryjte aspoň částečně i nápis.
3. Jděte do bazénu a buďte tam co nejdelší dobu. Nejdříve za dvě hodiny si jděte na deset minut lehnout na lehátko. Postup koupání - lehátko opakujte v libovolném počtu.
4. Ručník a další věci samozřejmě zůstávají celou dobu pobytu v bazénu na lehátku, to snad nemusím dodávat.
Tuto hru jde s nulovou obměnou hrát v sauně. Na pláži jde jen o to, že si musíte přivstat. Pokud nejste ranní ptáčata, ale zároveň máte rádi adrenalin, můžete ručníky nechat na pláži už večer. Hru je taky možno hrát třeba v samoobslužných jídelnách, kde musíte vystát frontu. Do jídelen s sebou většina lidí nenosí ručníky, tak můžete využít například svetry, bundy, nebo jakékoliv oblečení, které ze sebe můžete sundat, aniž byste vyvolávali pohoršení ve frontě.
Vůbec se neohlížejte na fakt, že ze sta lehátek je asi pět tak nějak kontinuálně obsazeno lidmi a ostatní pouze ručníky. Nebo třeba že za patnáct minut stání ve frontě se může někdo jiný na obsazeném místě najíst a odejít. Úkol je jasný - obhájit své místo za každou cenu. Život není fér. Tak směle do boje.

Žádné komentáře:

Okomentovat